Tentoonstelling

Tentoonstelling

Inwoner Boete Minneboo (86 jaar) uit Colijnsplaat, geboren in Veere, exposeert samen met Kees Bruijnes uit Kapelle in ‘t Kerkje van Ellesdiek met schilderijen.


Boete schilderd de zee en Veere, Kees Bruijnes landschappen en portretten.

* Het is een bezoek meer dan waard. *

‘t Kerkje van Ellesdijk staat aan de Van Hattumstraat 5, Ellewoutsdijk.

 

Opening tentoonstelling
Zaterdag 5 maart j.l. werd de tentoonstelling geopend door de heer S. Kramer, oud-burgemeester van Kapelle in het bijzijn van familie, vrienden en vele belangstellende.

Over Boete

Boete schildert al jaren zomaar voor zichzelf in navolging van de vele schilders die hem in zijn jeugd voor de oorlog in Veere omringden. Boete is nu 86.
Maar voor hij begon met schilderen voer hij zijn leven lang op zee. Als visser, als dwangarbeider, op de grote vaart en op veerboten.

Bekend werd hij om zijn reddingsactie (1958) waarbij hij met zijn vader en broers 19 mensen van een zinkende zeesleper wist te halen.
Dit alles betekent dat Boetes hart nog steeds bij de zee, bij Veere en bij de scheepvaart ligt. Hij drukt zijn bewondering daarvoor dan ook bij voorkeur uit in schilderijen van schepen en zeilvaart tegen de achtergrond van oud en nieuw Veere.

Boete is ook in de schilderkunst een selfmademan die met een coloristische schilderstijl, in olieverf, uit het blote hoofd de oude schepen in rake penseelstreken neerzet.